top of page

Palmboken


GRAFISK FORM Johanna Ekström är verksam som författare och konstnär. Med Palmboken har hon sammanfört sina två discipliner i ett samarbete med formgivaren Helene Stevenberg. Palmboken är en arbetsbok, ett dokumenterande och ett kartläggande av en process omvandlad till objekt. Bilderna är ömsom färdiga fotografier, ömsom utkast och skisser. Texterna består av dikter, anteckningar, prosalyriska fragment. Boken handlar om minnet, längtan och texturer. Om varat och om färgen grönt. Den handlar också aningen om kärlek. Boken kommer i kartong i begränsad upplaga om 100 signerade och numrerade exemplar. Den 29:e april får de som köper boken en för kvällen framtagen t-shirt med följande strof ur boken tryckt längs sidsömmen: ”Språk betyder sammanhållning. En åder under huden. Tråd genom tyg.”

Text & bild: Johanna Ekström Formgivare: Helene Stevenberg

bottom of page